Nazicht

Een nauwkeurig nazicht van de essentiële punten en het vervangen van de slijtage-onderdelen volgens de richtlijnen van de constructeur.

Volgens de richtlijnen van de constructeur moet uw wagen regelmatig nagezien worden. Tijdens deze nazichten dienen er verschillende essentiële veiligheidspunten gecontroleerd te worden en bepaalde onderdelen moeten vervangen worden. De analyse van de elektronica, een update van de onderhoudsindicator, een visuele controle van de remmen, van de stuurinrichting, van de banden, van de verlichting, maar ook het verversen van de motorolie, het vervangen van de oliefilter, en het reinigen van de oliefilter zijn allemaal zaken die moeten gebeuren. Om uw wagen in goede staat te houden, zijn er nog andere interventies nodig met betrekking tot onderdelen waarvan het heel normaal is dat ze verslijten. Deze elementen moeten worden vervangen bij de kilometerstand voorzien door de constructeur. Bijvoorbeeld de schokdempers of de distributieriem. Euro Repar Mechelen is uitgerust met een diagnosetool voor verschillende merken die de mogelijkheid biedt om defecten op te sporen en om een controle te doen, ongeacht uw voertuig. Deze controles gebeuren systematisch volgens de aanbevelingen van de constructeur en laten toe om de oorspronkelijke garantie te behouden.

Maak een afspraak

Nazicht technische keuring

Om onaangename verrassingen en de kosten van een controle-onderzoek te vermijden.

De technische controle, dat is het regelmatig ‘medisch onderzoek’ van uw wagen! Het betreft een verplichting opgelegd door de wet, op straffe van een boete, in sommige gevallen gecombineerd met een verbod om te rijden met de wagen in kwestie! Alle personenwagens en gebruiksvoertuigen komen in aanmerking. De goede staat van uw voertuig conditioneert het resultaat van de controle, die betrekking heeft op een honderdtal punten die verband houden met veiligheid en milieu, waarvan een deel ervan onderworpen is aan een herstelverplichting in geval van een non-conformiteit. In dit geval moet uw wagen verplicht een controle-onderzoek ondergaan eens de herstellingen werden uitgevoerd. Bij EURO REPAR MECHELEN bieden wij u een technische controle vooraf aan in onze ateliers. Elk van de punten wordt onderzocht door een ervaren en gekwalificeerde technicus, hetgeen de mogelijkheid biedt om te bepalen welke eventuele herstellingen er dienen te gebeuren en om zodoende onaangename verrassingen te vermijden en de kosten van een controle-onderzoek. Wij zijn uiteraard bereid om de storingen te verhelpen en om indien nodig snel de herstellingen uit te voeren.

Maak een afspraak

Zichtbaarheid

Goed zien en gezien worden in alle omstandigheden.

Goed zien en goed gezien worden is één van de basisregels die moeten nageleefd worden om te rijden zonder risico’s te nemen. De stadslichten, de  dimlichten en de  grote lichten, de mistlichten en ook de richtingaanwijzers en de ruitenwissers vooraan en achteraan zijn essentiële uitrustingselementen om uw veiligheid en uw visueel comfort te garanderen. In het bijzonder ‘s nachts en in geval van slechte weersomstandigheden!

Of uw koplampen werken, of de lichtbundels goed zijn ingesteld, niet te hoog, niet te laag, en of de lampen goed werken, zowel vooraan als achteraan, het zijn allemaal essentiële elementen die gecontroleerd worden tijdens de technische controle. Een defecte lamp leidt systematisch tot onaangename verrassingen tijdens een controle!

Ook ruitenwissers moeten regelmatig worden nagekeken en vervangen, ze conditioneren immers de optimale zichtbaarheid bij regen of sneeuw en ze bieden ook de mogelijkheid om uw voorruit te reinigen. Opdat uw ‘zichtbaarheidsinstrumenten’ dus efficiënt zouden werken, moet u eraan denken om regelmatig uw verlichting en uw ruitenwissers te laten controleren bij een professional!

Maak een afspraak

Olie verversen

Olie garandeert een optimale werking van de motor.

Motorolie is een essentieel element van uw motor, want hiermee kan men de wrijving en de slijtage van de bewegende onderdelen beperken, hetgeen eveneens bijdraagt tot een goede dichtheid van de zuigers in de cilinders. Olie zorgt er ook voor dat de mechanica wordt gekoeld, zodat de motor kan werken bij een optimale temperatuur. Motorolie draineert ook de onzuiverheden en metaalresten te wijten aan de wrijving van de bewegende onderdelen.
Niettegenstaande de motorolie wordt gereinigd door middel van een filter,  verslechtert de kwaliteit van de motorolie en moet de olie ongeveer om de 15.000 km worden vervangen (naargelang de modellen), of elk jaar  (na verloop van tijd en door de condensatie neemt de olie water op).

Bij Euro Repar Mechelen hebt u de garantie dat de olie die wordt gebruikt, voldoet aan de voorschriften van de constructeur. Onze oliën zijn trouwens van een gelijkwaardige kwaliteit. Vertrouwen moet je onderhouden.

Maak een afspraak

Remmen

Efficiënt remmen om de wagen perfect onder controle te houden.

Remmen, vertragen, stoppen … Wanneer u rijdt, dan wordt er veel gevraagd van het remsysteem, vooral in de stad. Een degelijke remvoering en schijven en een degelijk hydraulisch circuit garanderen uw veiligheid, ongeacht de weersomstandigheden of de toestand op de weg. Het volstaat immers vaak om enkele meters vroeger te kunnen remmen om een ongeval te kunnen vermijden!

De remblokken vooraan zijn het element van het remsysteem waarvan het meest wordt geëist, omdat het de remblokken zijn die de metalen schijf die in verbinding staat met het wiel ‘aantasten’. Het geheel wiel/schijf draait héél snel, en die kinetische energie  wordt omgezet in warmte tijdens het remmen. Deze bruuske wijzigingen qua temperatuur en wrijving vereisen een minimale dikte van de remblokken. Om ervoor te zorgen dat de remmen efficiënt blijven werken en op een veilige afstand blijven, is het heel belangrijk om de niet-slijtvaste onderdelen regelmatig te vervangen.

Maak een afspraak